Dr Olga Budišin: Kako je ortodoncija postala moj izbor

Stomatolozi koji su za specijalizaciju i svoj budući poziv birali ortodonciju, u najvećem broju slučajeva su motivisani izazovima koje ova grana stomatologije krije. Najveći izazov ogleda se u primarnoj ulozi ortodoncije odnosno lečenju (ispravljanju) nepravilnosti položaja zuba i vilica. Za razliku od pojedinih grana stomatologije u kojima se problemi, oboljenja i nepravilnosti mogu rešiti manjim brojem poseta ordinaciji, u ortodonciji svaka terapija predstavlja proces. Koristi se biološki potencijal svakog pacijenta tako da benefit u ortodontskim terapijama vidimo u tome što je rehabilitovan zagrižaj, uspostavljena funkcija, dobijena estetika lica, profila i osmeha, bez oštećenja zuba.

Tokom terapije koja u proseku može da traje od nekoliko meseci do dve godine, na svakoj kontroli se zapaža napredak. Kraj terapije je detaljno isplaniran unapred.

– Razlog zašto je ortopedija vilica moj izbor je taj što sam imala prilike da prisustvujem, upoznam i učestvujem u ortodontskoj praksi i edukaciji koja me je zaista inspirisala. Usavršavanje veštine, kreativnost, logičnost svakog postupka, činjenica da nekom možeš da promeniš kvalitet života, kaže dr Olga Budišin.

dr Olga Budišin
dr Olga Budišin

Tim ordinacije „Orto4u“ čine pet lekara. Dr Olga Budišin je član našeg tima od samog osnivanja.

Integrisane studije stomatologije i specijalističke studije iz ortopedije vilica zavrsila je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Iza nje stoji dugogodišnji rad sa mlađim i starijim pacijentima. Učestvuje na brojnim domaćim i međunarodnim stručnim skupovima i kursevima iz oblasti ortopedije vilica. Od 2017. član je Ortodontskog udruženja Srbije (OUS) i Charles Tweed asocijacije.

SAMOSTALNOST I SPREMNOST ZA KONTINUIRANU EDUKACIJU

„Orto4u“ tim je za nju kao druga porodica. Od starijih kolega uči, mlađima svesrdno pomaže.

Dr Budišin kao specijalista ortopedije vilica, samostalno vodi terapiju pacijenata. Ukoliko nije uključena u određeni slučaj kao nadležni lekar, ona prati i radom doprinosi dostizanje uspešnog kraja terapije pacijenata koje vode drugi lekari njenog tima.

-Timski rad u našoj ordinaciji zasniva se na konceptu međusobne saradnje, koja se ogleda u sveobuhvatnoj analizi, dijagnostici i praćenju terapije svih naših pacijenata. Dugogodišnje aktivno učešće u lečenju različitih tipova malokluzija naših pacijenata uz konsultacije sa mentorom dr Biljanom Rebom, doprinelo je, i dalje doprinosi, izgradnji jedne nezamenljive veštine koja mi daje sigurnost i preciznost u radu – mog iskustva.

I kao specijalista ortodoncije, dr Budišin navodi da je ortodoncija kao i svaka grana medicine i stomatologije, kao još uvek nesavršena, ali u konstantnoj potrazi za savršenstvom uvek napredujuća i da se njene novine ne smeju zanemariti, te da je kontinuirana edukacija neminovna i važna.

-Iz tih uverenja dr Budišin je aktivna na domaćim i međunarodnim kongresima i kursevima iz oblasti ortodoncije. Ima svoje pacijente koji je izuzetno dobro prihvataju, kaže dr Biljana Reba, osnivač Specijalističke stomatološke ordinacije „Orto4u“.

Tim lekara ORTO4U čine dr Biljana Reba, dr Olga Budišin, dr Kristina Vicko, dr Zoran Knežević i dr Ana Ljubišić.

Radnička 51a

Novi Sad, Srbija

021/6613-168

Pozovite nas!

Radno vreme

Pon - Pet: 9:00 - 19:00

Zakažite pregled

office@orto4u.rs

066/6613-168

Pozovite nas!