Od čega zavisi cena ortodontskog aparata (fiksne proteze)?

Da bismo pacijentu odredili cenu ortodontskog aparata važno je prethodno uraditi dijagnostiku (utvrditi prirodu ortodontskog problema) i napraviti plan terapije. Najčešće je potrebno napraviti foto dokumentaciju, izraditi radne modele u gipsu i analizirati rendgen snimke - OPT i lateralni telerendgen snimak (snimci se izrađuju u rendgen kabinetu van ordinacije prema napisanom uputu).

Na osnovu analiziranog materijala određuje se cena. Taj deo ne obavezuje pacijenta da pristane na lečenje.

cena fiksne proteze - ORTO4U

Od čega zavisi cena fiksne proteze?

Cena fiksne proteze se takođe određuje posle dijagnostikovanja prirode ortodonskog problema. Pacijentu se određuje cena lečenja, bez dodatnih troškova. Cena podrazumeva celokupno lečenje od momenta postavke fiksnog aparata sve do kraja lečenja, što podrazumeva sve adaptacije tokom trajaja terapije (najčešće oko 2 godine), kao i retencioni aparat (protezu koja se nosi nakon skidanja fiksnog aparata radi održavanja stabilnosti pozicije zuba). Ona se razlikuje u odnosu na vrstu izabranih breketa (elemenata proteze koje lepimo na zube). Postoje metalni i keramički breketi. Keramički breketi povećavaju sveukupnu cenu lečenja.

Način plaćanja je višestruk. Postoji modalitet avansnog plaćanja, kada je omogućeno pacijentima da avansno uplate 50% dogovorene cene na početku lečenja i u toku terapije isplaćuju ostatak sukcesivno na kontrolama, na način da kompletni dug otplate do trenutka skidanja fiksnog aparata. Često pacijenti mogu da refundiraju troškove preko firme u kojoj rade. U tom slučaju pripremamo svu potrebnu dokumentaciju.

ORTO4U tim je na raspolaganju za sva vaša pitanja.
Kontakt telefon možete pogledati ovde. 

Podeli:

Radnička 51a

Novi Sad, Srbija

021/6613-168

Pozovite nas!

Radno vreme

Pon - Pet: 9:00 - 19:00

Zakažite pregled

office@orto4u.rs

066/6613-168

Pozovite nas!