Od čega zavisi cena ortodontskog aparata (mobilne proteze)?

Za mobilne proteze (one koje se koriste najčešće u mešovitoj denticiji, tj. dok još uvek postoje mlečni zubi) određena cena se isplaćuje u celosti i podrazumeva lečenje pomenutom protezom u periodu do izrastanja svih stalnih zuba. Dodatni trošak može se odnositi na reparaturu (popravljanje) oštećenog ili izradu novog (izgubljenog) aparata (mobilne proteze) i podrazumeva isključivo troškove tehnike.

Adaptacije prilikom kontrole pacijenata u ordinaciji se ne naplaćuju dodatno, niti se ponovo naplaćuje izrada oštećene ili izgubljene proteze po ceni lečenja. U slučaju da pacijent nakon mobilnog dobija  fiksne aparate, ostvaruje pravo na popust istih.

 

ORTO4U tim je na raspolaganju za sva vaša pitanja.
Kontakt telefon možete pogledati ovde. 

Od čega zavisi cena ortodontskog aparata (fiksne proteze)?

Da bismo pacijentu odredili cenu ortodontskog aparata važno je prethodno uraditi dijagnostiku (utvrditi prirodu ortodontskog problema) i napraviti plan terapije. Najčešće je potrebno napraviti foto dokumentaciju, izraditi radne modele u gipsu i analizirati rendgen snimke - OPT i lateralni telerendgen snimak (snimci se izrađuju u rendgen kabinetu van ordinacije prema napisanom uputu).

Na osnovu analiziranog materijala određuje se cena. Taj deo ne obavezuje pacijenta da pristane na lečenje.

Od čega zavisi cena fiksne proteze?

Cena fiksne proteze se takođe određuje posle dijagnostikovanja prirode ortodonskog problema. Pacijentu se određuje cena lečenja, bez dodatnih troškova. Cena podrazumeva celokupno lečenje od momenta postavke fiksnog aparata sve do kraja lečenja, što podrazumeva sve adaptacije tokom trajanja terapije (najčešće oko 2 godine), kao i  retencioni aparat (protezu koja se nosi nakon skidanja fiksnog aparata radi održavanja stabilnosti pozicije zuba). Ona se razlikuje u odnosu na vrstu izabranih breketa (elemenata proteze koje lepimo na zube). Postoje metalni i keramički breketi. Keramički breketi povećavaju sveukupnu cenu lečenja

Način plaćanja je višestruk. Postoji modalitet avansnog plaćanja, kada je omogućeno pacijentima da avansno uplate 50% dogovorene cene na početku lečenja i u toku terapije isplaćuju ostatak sukcesivno na kontrolama, na način da kompletni dug otplate do trenutka skidanja fiksnog aparata. Često pacijenti mogu da refundiraju troškove preko firme u kojoj rade. U tom slučaju pripremamo svu potrebnu dokumentaciju.

ORTO4U tim je na raspolaganju za sva vaša pitanja.
Kontakt telefon možete pogledati ovde. 

Podeli:

Radnička 51a

Novi Sad, Srbija

021/6613-168

Pozovite nas!

Radno vreme

Pon - Pet: 9:00 - 19:00

Zakažite pregled

office@orto4u.rs

066/6613-168

Pozovite nas!