Teskoba – Kako fiksna proteza i vađenje zdravih zuba mogu da Vam obezbede lepši osmeh? – ORTO4U

Ispravljanje zuba fiksnim protezama zahteva detaljna i precizna ispitivanja koja najčešće ukazuju na nemogućnost pozicioniranja zuba u raspoloživ prostor vilica (tzv. teskoba), dok je lepši osmeh rezultat pravilnog dugogodišnjeg tretmana i dolazi na kraju.

Da bismo postavili dijagnozu teskobe, potrebna su opsežna ispitivanja. Ona ukazuju na nemogućnost pozicioniranja zuba u raspoloživi prostor vilica bez vađenja određenih zuba. S obzirom da vilična kost ima svoje limite, lečenje prave teskobe bez postupka vađenja zuba rezultiralo bi ekspanzijom zubnih nizova van koštanih baza. Tako vođenoj terapiji bi svakako pretio recidiv (vraćanje zuba u ranije pozicije) i narušena harmonija lica.

Najčešće pitanje koje dobijamo od pacijenata kada uspostavimo teskobu jeste:

Da li je potrebno da vadim zdrave zube?

Vađenje određenih stalnih zuba u postupku lečenja prave teskobe imperativ je uspešnosti ortodontske terapije, a benefit za pacijenta je višestruk. Krajnji rezulatat je funkcionalna i estetska usklađjenost zuba – međusobno i u odnosu na koštanu bazu. Na taj način postiže se harmonija mekih tkiva lica i poboljšanje izgleda profila pacijenta.

 

Pored usklađenosti zuba mađusobno i u odnosu na koštanu bazu, harmonija mekih tkiva lica i izgleda profila takođe je očigledna.

fiksna proteza uz vađenje zuba može Vam dati lep osmeh - ORTO4U

Podeli:

Radnička 51a

Novi Sad, Srbija

021/6613-168

Pozovite nas!

Radno vreme

Pon - Pet: 9:00 - 19:00

Zakažite pregled

office@orto4u.rs

066/6613-168

Pozovite nas!