FOGSZABÁLYOZÓ KÉSZÜLÉKEK


 

A kivehető készülékeket, fogak és állkapocs rendellenességeinek kezelésére használják gyermekeknél, általában az első állandó fogak megjelenésének pillanatától az összes állandó fogak megjelenéséig. Az ilyen készülékekkel történő kezelés megkezdésének ideje egyénre szabott.

Nagyon fontos az időben történő megelőző ellenőrzés és a korai kezelés, függetlenül attól, hogy a fogak és az állkapocs közötti eltérések, a hátsó tejfogak idő előtti elvesztése vagy ezek kombinációja okozta a problémát. A kivehető készülékek felhasználhatók a rögzített készülékekkel történő későbbi terápia előkészítésére is.

Az összes állandó fog megjelenésével a kivehető fogszabályozó eszközök már nem elegendőek a pontos és stabil terápiás eredmények eléréséhez.

Pokretni pločasti aparati

 

Funkcionális készülékek

A funkcionális készülékek olyan típusú mobil ortodontikus készülékek, amelyek korrigálják a harapás rendellenességeit azáltal, hogy a nyelv, az ajkak és az arc izmainak erejét a fogakra továbbítják. Olyan pácienseknél alkalmazzák, akiknek tovább kell stimulálni az állkapocs-növekedést a megfelelő és kívánt irányba. Ideálisak az intenzív növekedés korszakában. A terápia a gyermek profiljának és arcának harmóniáját is eredményezheti.

Funkcionalni aparati
Funkcionalni aparati

 

Miofunkcionális készülékek

Rugalmas anyagból (szilikonból) készülnek, és a gyermekek örömmel fogadják el őket. Ideálisak a rossz szokások (szájon légzés, nyelvnyomás, ujjszopás stb.) kiküszöbölésére, így megakadályozva a jövendőbeli fogszabályozó problémákat. Emellett enyhe hatással lehetnek a fogak harapásának és helyzetének szabálytalanságaira a tejfogazat és a vegyes fogazat korszakában.

miofunkcionalni_aparati

 

Extraorális készülék

Az extraorális készülékeknél a fejen vagy a nyakon tartók vannak, a szájüregben pedig rögzített elemek vannak elhelyezve, hogy a fog mozgatásához és / vagy stabilizálásához szükséges erőket kifejtsék. Ezeket a felső vagy alsó állcsont rendellenességeinek (ortopédiai) kezelésére használják. A leggyakrabban használtak: J-Hook, Hedgear készülékek és Delair maszk. Az extraorális eszközöket csak otthon szükséges viselni.

ekstraoralni_aparati

 

Invisalign átlátszó fogszabályozó fóliák

Az átlátszó készülékkel (Invisalign) való kezelés, vékony fóliák sorozatának viselését jelenti, amelyek, sorjában egymás után fokozatosan a fogakat a kívánt helyzetbe hozzák. Ilyen módon az elülső fogakat mozgatják leggyakrabban, és a kezelés általában több hónapot vesz igénybe. Nagyon enyhe elülső fogak torlódásának kezelésére használják.

Invisalign - providne folije za ispravljanje zuba

 

Rögzített készülékek

A fogszabályozói kezelés modern koncepciója az állkapocs és a fogak funkcionalitását, valamint a mosoly és az arcprofil magas esztétikáját igényli.

Rögzített fogszabályozó készülékek használatakor, vagy ahogy azt a páciensek gyakran fix protézisnek nevezik, pontos eredményeket kapnak gyermekeknél és felnőtteknél a fogívek, a fog helyzetének és az állkapocs közötti kapcsolatok ideális formájában. A végeredmény a megfelelő orális funkció, az arc és a mosoly ideális esztétikája.

Léteznek rögzített készülékek előre gyárilag formált ívekkel és kézileg hajlított ívekkel.

Ilyen individuális kézzel hajlított ívek használata a fogak, az állkapocs és az arc precíz kapcsolatát, harmóniáját létesíti. A páciensre szabott, kézzel formált ívek pontos meghatározott erőket hoznak létre, amelyek egyedi terápiát biztosítanak.

Fiksna proteza - ORTO4U

A kezelés során használunk:

  • különféle típusú bracketeket (kerámia, fém, színes bracketeket, önzáró bracketeket)
  • fejlett adhezív ragasztókat
  • fejlett ív technológiákat
  • individuális kézzel hajlított személyre szabott íveket

Nem használnuk:

  • újrahasznosított bracketeket (csak a legmagasabb minőségű bracketeket, gyűrűket és íveket használunk)

Nincsenek rejtett költségek:

  • A kezelés ára a probléma típusától és az ajánlott készülék típusától függ
Breketi - ORTO4U

 

Retenciós készülék

Az aktív kezelés eredményeinek megőrzése érdekében a kezelés befejezésekor minden páciens retenciós készüléket visel. Szakorvosa eldönti, hogy melyik tipusú készülék a legmegfelelőbb.

A kivehető retainerek a fogakat takarják, fontos betartani a napközi és éjszakai viselést is, a gyermekeknél pedig ajánlatos viselni a növekedés végéig.

A fix retainerek vékony huzalból készülnek, amelyet az első fogak belső oldalára vannak felragasztva. Általában átlátszó fóliákkal együtt viselik.

Radnička 51a

Újvidék, Srbija

021/6613-168

Tárcsázannak minket!

Munkaidő

Hét. – Pén. 9:00-19:00

Kérjen időpontot

office@orto4u.rs

066/6613-168

Tárcsázannak minket!