Kezelések gyermekeknél


 

A szép, széles mosolynak nagy jelentősége van minden gyermek számára - egészsége és magabiztossága szempontjából egyaránt. Ezért rendkívül fontos, hogy időben kezdjenek vigyázni a fogaik fejlődésére, és rendszeresen látogassák fogorvosukat.

Általában, a fogszabályozóhoz, a probléma észrevétele után történik a jelentkezés. Nagy előnynek számít, ha a gyermekek első vizsgálata 7 éves korban történik, amikor is, az első állandó fogak, az őrlők megjelennek. Ez ideális korszak egy megelőző program tervezésére és ha kell a fogszabályozási kezelés kezdésének megfelelő  pillanatának meghatározására. Ha a páciensek az állkapocs-fejlődésekor és a tejfogak váltásának időszakában (7-9 év) jönnek hozzánk, befolyásolhatjuk az állkapocs fejlődését, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az állandó fogak a megfelelő helyükön jelenjenek meg.

A tejfogak kihúzása megakadályozhatja az állandó fogak szabálytalan növését.

Egyike a korán felismert problémának, mikor az állandó fogak nagyobbak, vagyis szélesebbek mint amekkorára fejlődött az állkapocs, így nincs elég hely az összes fog elhelyezkedésére. Ilyenkor a tejfogak cseréjét megfelelő sorrendben irányitjuk és az állandó fogak szabályos növekedésére törekszünk (sorozatos extrakció). Ilyen módon a páciens felkészül a közelgő rögzített fogszabályozó készülékre vagy a későbbi korban lerövidíti a rögzített készülékekkel történő kezelési időt.

Radnička 51a

Újvidék, Srbija

021/6613-168

Tárcsázannak minket!

Munkaidő

Hét. – Pén. 9:00-19:00

Kérjen időpontot

office@orto4u.rs

066/6613-168

Tárcsázannak minket!