Tretmani dece


Lep, širok osmeh od velikog je značaja za svako dete - kako za njegovo zdravlje, tako i za samopouzdanje. Iz tog razloga izuzetno je bitno pravovremeno početi voditi računa o razvoju zuba i redovno posećivati stomatologa.

Tretmani dece - ORTO4U

Pravilo je da se ortodont poseti čim se primeti problem. Velika je prednost ako pacijent prvi put poseti ortodonta oko 7. godine života, kada niču prvi stalni molari i počinje smena zuba. To je pogodno vreme za preventivni program praćenja pacijenta i pravilnu procenu momenta za početak ortodontske terapije. Ako pacijenti dođu kod nas u periodu rasta vilica i smene zuba (7-9 godina), možemo uticati na razvoj vilica, da bismo bili sigurni da će se zubi postavljati pravilno.

Ponekad, uklanjanje mlečnih zuba može sprečiti nepravilnu erupciju stalnih zuba. Kod prvih tegoba, koje se prepoznaju u ranom uzrastu, planiranim vođenjem smene mlečnih zuba i redukcijom stalnih zuba, može se usmeravati nicanje nepravilno postavljenih stalnih zuba (serijska ekstrakcija zuba). Na taj način pacijent se  priprema za predstojeću terapiju fiksnim paratima ili se  skraćuje  vreme tretmana fiksnim aparatima u kasnijem uzrastu.

Radnička 51a

Novi Sad, Srbija

021/6613-168

Pozovite nas!

Radno vreme

Pon - Pet: 9:00 - 19:00

Zakažite pregled

office@orto4u.rs

066/6613-168

Pozovite nas!