Fiksna proteza kod odraslih – rešenje koje čuva zdravlje zuba

Miroslava Santrač Ostojić je odluku o početku ortodontske terapije fiksnom protezom donela u 39. godini. Bilo je to nakon što se na jednom od zuba pojavilo manje oštećenje. Kako i sama kaže, to je bio razlog da se obrati stomatologu i počne da rešava uzrok – nepravilni zagrižaj i raspored zuba.

– Presudnu odluku o nošenju fiksne proteze donela sam onog dana kada sam na „jedinici“ videla vertikalnu crticu koja je izgledala tako kao da je zub napukao. Tada su mi rekli da se to dešava kao posledica nepravilnog zagrižaja i da će se zbog tog problema, kako vreme ide, zubi vremenom „trošiti“. I to je bila ispravna odluka – da reagujem preventivno i sačuvam zube. Počela sam da razmišljam o nepravilnom zagrižaju ali i o estetskom izgledu jer nisam bila zadovoljna ni svojim osmehom.

Osećaj prisustva fiksne proteze imala je samo u prvih nekoliko dana od početka ortodontske terapije.

– Posle toga zaisa više nisam ni razmišljala, osećaj je bio kao da je i nemam. Redovno sam odlazila na kontrole, ništa mi nije padalo teško. Nisam se opterećivala ni time da li drugi primećuju fiksnu protezu kada se osmehnem ili ne – stajala sam iza svoje odluke znajući da radim nešto dobro za svoje zdravlje, kaže Miroslava.

PRIKAZ SLUČAJA PRE I POSLE TERAPIJE FIKSNOM PROTEZOM:

Ortodontska terapija fiksnom protezom trajala je oko četiri godine. Svaka kontrola i dolazak u Orto4U ordinaciju bila je za nju pozitivno iskustvo.

– Znala sam da su vrhunski lekari i odličan tim! Toliko mi je sve prijalo, razgovor sa lekarima i ta pozitivna atmosfera u ordinaciji. Uvek imam želju da svratim i da ih vidim, iako više ne nosim fiksnu protezu.

Ja sam počela da preporučujem svojim koleginicama, i kada su videli ovaj efekat i rezultat koji sam postigla i drugi razmišljaju o fiksnoj protezi. Postigla sam ono što sam želela, dobila sam osmeh kojim sam izuzetno zadovoljna a i drugi kažu da primete veliku promenu.

Orto4U

Radnička 51a

Novi Sad, Srbija

021/6613-168

Pozovite nas!

Radno vreme

Pon - Pet: 9:00 - 19:00

Zakažite pregled

office@orto4u.rs

066/6613-168

Pozovite nas!