Fogszabályozók gyermekek fogainak javításához

A helyesen elhelyezett fogak, valamint a szép és széles mosoly nagy jelentőséggel bír az Ön gyermeke általános egészségének szempontjából, de fontos tényezői a gyermekek magabiztossága és társadalmi bizalma szempontjából is.

Annak érdekében, hogy az arc összes csont-, fogi- és izomszerkezete elfogadhatóan működjön, fontos hogy gyermeke időben látogasson el fogorvoshoz. Ez magába foglalja az első fogszabályozási vizsgálat elvégzését a gyermek 7-ik és 9-ik éve között. Ez alkalommal megtudjuk határozni, hogy a gyermek fogainak és állkapcsának állapota különleges kezelést igényel-e, azaz hogy a kezelésben szükség van-e rögzített fogszabályozó használatára.

Az ORTO4U csapata ki van képezve gyermekek fogszabályozási terápiájára, és különféle fogszabályozókat kínálhat a gyermekek fogainak helyrehozására. Célunk az, hogy korrigáljuk az összes fogi rendellenességet, irányítsuk az új fogakat a megfelelő helyzetbe, harmonizáljuk az állkapocs és a fogak növekedését és arányát, és hogy megnyissuk az Ön gyermeke számára a szép és széles mosoly felé vezető utat.

A diagnózis felállítása után az ORTO4U csapata eldönti, hogy melyik típusú fogszabályozó készülék a legalkalmasabb az Ön gyermekének. Több típusú protézis létezik a gyermekek fogainak helyrehozására – kivehető protézis, funkcionális eszközök, miofunkcionális, extraorális készülékek, átlátszó fóliák (Invisalign), valamint rögzített eszközök. Attól függően hogy gyermeke milyen fogszabályozási problémával rendelkezik, az ORTO4U egy adott készülékkel történő kezelést kínálhat Önnek.

A kivehető protéziseket (1. ábra) a leggyakrabban az első állandó fogak megjelenésének pillanatától az összes állandó fog megjelenéséig alkalmazzák. Ebben az időszakban a gyermekénél megjelenhet diszharmónia a fogak mérete és az állkapocs között, ami okozhatja az oldalsó tejfogak idő előtti elvesztését. A megelőzés érdekében javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb tegyen látogatást fogorvoshoz a diagnózis megállapításának érdekében, így időben megkezdve a kezelést, amennyiben gyermekének erre szüksége van. A mozgó készülékek felhasznáhatók a fogak kiegyenesítésére vagy mint felkészülés a későbbi rögzített készülékekkel való kezelésre, ha azt a fogak és állkapocs helyzete megköveteli.

Az intenzív növekedés időszakában, amikor az állkapocs növekedése a kívánt irányba sikeresen stimulálható, ideálisak azok a funkcionális eszközök, amelyek korrigálják a harapás szabálytalanságát azáltal, hogy a nyelv, az ajkak és az arc izmainak erejét átadják a fogaknak.

A gyermekek könnyen elfogadják a miofunkcionális készülékeket, amelyek elasztikus anyagból (szilikon) vannak készítve, amelyek ideálisak a rossz szokások (szájon át történő légzés, nyelvnyomás, ujjszopás stb.) kiküszöbölésére. Ezek a szokások leginkább a tejfogak és a korai vegyes fogazat jelenléte alatt fordulnak elő. A gyermek növekedésével, szükség szerint az ortodontikus kezelést egy másik típusú fogszabályozó készülékkel folytatják.

Az extraorális készüléket a felső vagy alsó állkapocs csontnövekedésének rendellenességeinek (csont szerkezet rendellenességek) javítására használják. Ez egy nyak vagy fejpánt használatát jelenti, rögzített vagy kivehető készülékkel. Leggyakrabban J-Hook, Hedgear készülékek és Dealaire maszkok vannak használatban. Az extraorális eszközöket általában csak otthon szükséges viselni.

Az átlátszó fóliák (Invisalign) egy vékony fóliákból álló, pontosan kialakított rendszer, amelyben minden egyes egymást követő fólia fokozatosan hozza a fogakat a kívánt helyzetbe. Ez a fajta fogszabályozó szinte teljesen észrevehetetlen, és elsősorban a kevésbé hangsúlyos elülső fogak torlódásának kijavítására használják.

Pontos eredmények az ideális fogív, fog helyezésben és az állkapocs közötti arányban, csak rögzített fogszabályozó eszközzel érhetők el gyermekénél (2. ábra). Léteznek rögzített készülékek, standard információkkal a bracketekről és gyárilag hajlított ívekről. A fogak, az állkapocs és az arc pontos harmóniájának elérése érdekében azonban, szükség van kézileg hajlított ívekre, amelyek egyedi személyre szabott kezelést bíztosítanak. A rögzített készülékkel való kezelés ideje alatt az ORTO4U rendelőben, különböző tipusú bracketeket használunk (kerámia, fém, színes bracketek, önigazító bracketek).

A terápia végén, az aktív kezelés eredményeinek megőrzése érdekében, minden páciens retenciós eszközt (retainer) visel.

Annak érdekében, hogy a gyermeke primáris torlódás jelei korai életkorban fel legyenek ismerve, és időben reagálhasson rájuk specifikus fogszabályozási kezeléssel, kulcsfontosságú a tejfogak váltásának sorrendjének vezetése.

Javasoljuk, hogy tegyen megelőző intézkedéseket, és biztosítsa gyermekének mosolygós és egészséges jövőjét az első fogászati ellenőrzés időben való ütemezésével.

Podeli:

Radnička 51a

Újvidék, Srbija

021/6613-168

Tárcsázannak minket!

Munkaidő

Hét. – Pén. 9:00-19:00

Kérjen időpontot

office@orto4u.rs

066/6613-168

Tárcsázannak minket!